Kun kysytään omien alojen ammattilaisilta, mikä ajoi heidät sille tielle, ovat vastaukset usein yllättäviä. Toki jotkin ihmiset päättävät hyvin nopeasti mitä he lähtevät tavoittelemaan elämässä, mutta monelle tapa löytää oma kutsumus on paljon satunnaisempi. Jonkinlainen onnettomuus voi esim. tehdä jostakin ihmisestä palomiehen. Voidaan puhua myös erilaisista luovista tavoista laittaa oma ura käyntiin, eli tavat joita moni ei välttämättä ajatellut ensimmäisenä kun mietitään urapolkua.

Eräs legendaarinen Andrew Horner löysi itselleen työpaikan ja uran tekemällä yksinkertaisesti verkkosivun itsestään jossa hän listasi heikkouksia ja vahvuuksiaan.

Mietitään vaikka tällaista lähestymistapaa. Ota täysin tyhjä paperi eteesi (tai tietokoneen muistio), ja kirjoita asioita joista nautit elämässäsi. Ne voivat olla pieniä tai isoja asioita, mutta listaa kaikki mikä tulee mieleen. Seuraavaksi kirjoita ylös kaikki mistä et nauti elämässäsi.

Mieluisa uravalinta pohjautuu lopulta siihen, jossa pääset toteuttamaan asioita, joista nautit. Jos olet visuaalinen ihminen, yksinkertainen asia kuten parturissa/kampaamolla käyminen saattaa auttaa sinua paljon itseluottamuksessa.

Ole nöyrä ja kysele ystäviltäsi, mitä he tekevät. Verkostoidu käymällä eri konferensseissa ja messuilla, kenties samalla löydät inspiraatiota. Kun tapaat ihmisiä, joilla on palava halu ja paljon lahjakkuuksia, voit löytää sen myös itsestäsi.

Ole siis valmis oppimaan muilta; jopa oman mentorin löytäminen on hyvä idea joillakin aloilla. Käy kirjastoissa ja/tai kirjakaupoissa. Mene tietokirjallisuuden osastolle ja etsi joku mielenkiintoinen kirja joka antaa ideoita.

On muistettava, että luovemmat lähestymistavat toimivat paremmin yrityksissä, joilla on avoimempi mieli rekrytoinnin ja kulttuurin suhteen. Kenties esim. rakennusalalla luovat tavat ovat melkoisen niukat, kun taas IT-alalla, media-alalla sekä start-up maailmassa on paljon erilaisia keinoja saada ihmisten huomio käyttämällä hiukan luovuutta, aikaa ja nerokkuutta.